Bekerfinale provinciaal heren

Rokave Rollegem-Kapelle – Knack Roeselare D 0-3. (Setstanden: 9-25, 20-25, 20-25).

Tweedeprovincialer Knack Roeselare D graaide overtuigend ten nadele van eerste provincialer Rokavo de beker bij de heren mee in drie sets. Na een van Roeselaarse kant verschroeiende eerste set kwam de bekerwinnaar van verleden jaar zowel de tweede als derde beurt beter in het stuk voor zonder evenwel ooit naar deelwinst te kunnen dreigen.

Roeselare D speelde de bekercompetitie met en uitgebreide kern van jonge talenten die ook in de divisieploeg aantreden al zijn dat daarin geen vaste waarden. Maar een Lemoine, Catteeuw en Vanthournoudt plus libero Devarrewaere toonden wel dat zij volleybaltalent in overvloed hebben.  Zo werkten die inleidende beurt vooral Catteeuw en Vanthournoudt omzeggend foutloos af op aangeven van  spelverdeler Van Loke die  vanuit een zuivere receptie loepzuiver kon verdelen. Tegen dat aanvallende geweld had Rokavo niets in te brengen de eerste beurt. Vanaf de tweede set kon Rokavo dan wel dat aanvalsgeweld aan  banden leggen en werd de tweepuntenvoorgift van Knack rap geneutraliseerd waarbij Rokavo tot 11-11 gelijke tred kon houden. Dat was dan vooral de verdienste van Tanghe en Devos. Als het in receptie even wat minder liep bij Rokavo werd dat door Catteeuw evenwel meedogenloos afgestraft. Knack ging door naar 11-14 en die bonus van drie punten bleef tot 20-23 en de verdubbeling met 20-25 op het bord staan.
In de derde beurt kon Knack die twee punten bonus via Lemoine naar  2-6 uitdiepen al knokte Rokavo zich naar de 9-9. Omdat een Vanthournoudt niet meer zo frequent scoorde  en bij Rokavo zowel Tanghe als een Devos niet meer konden afgestopt worden. Ondertussen kam bij Knack Vallaeys een licht wegzakkende  spelverdeler Van Loke succesvol wisselen en Knack blokte zich naar 10-14. De ingekomen Pille kon de Rokavo-fans die hun aanmoedigingen niet spaarden bij 18-20 even hoop geven maar dan vonden  Vanthournoudt en Lemoine hun zwaarste arm weer om 20-25 te besluiten.